Ontdek onze mooie streek …

by Galisha
in

Zin in een uitstapje naar de Belgische Ardennen? Met prachtige natuur, folklore en motorsport heeft onze streek heel wat te bieden!

Zin in een uitstapje naar de Belgische Ardennen? Met prachtige natuur, folklore en motorsport heeft onze streek heel wat te bieden!

  • Het historische centrum van Stavelot, waar het hotel is gevestigd, en de prestigieuze abdij, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Stavelot is een van de oudste steden van België.
  • Het Natuurpark van de Hoge Venen, het grootste natuurreservaat van België, met een oppervlakte van bijna 5000 hectare. De Hoge Venen bieden een uitzonderlijke omgeving voor bezoekers en wandelaars, ongeacht het seizoen.
  • De watervallen van Coo en hun omgeving: wandelingen, kajaktochten, attracties voor het hele gezin …
  • Tal van mogelijkheden om te sporten! Met vrienden of familie kunt u het Ravel-netwerk gebruiken om de streek met de fiets of te voet te verkennen … Het landschap is ronduit adembenemend! Bent u een echte sportman? Kies dan voor mountainbiken of hardlopen om de streek te ontdekken. Trailtochten, kajaktochten en paragliding zijn zeker ook het proberen waard!
  • Tal van culturele en folkloristische evenementen het hele jaar door, waaronder de beroemde Laetare, een carnavalsoptocht.
  • Een walhalla voor motorsportliefhebbers: Le Petit Roannay ligt op 10 km van het circuit van Spa-Francorchamps, waar het hele jaar door tal van races plaatsvinden … waaronder de Grote Prijs van België in het laatste weekend van augustus.

Voor meer info kunt u contact opnemen met de toeristische dienst van Stavelot: www.tourismestavelot.be