Regio

Op ontdekking in en rond Stavelot

U overnacht bij ons en zou graag de regio wat beter leren kennen?

Laat u verleiden door de charme van de groene en rustgevende landschappen van de Ardennen of door het rijke erfgoed en de cultuur van de streek.
Er zijn tal van leuke activiteiten om met vrienden of familie te doen … Allemaal in de buurt van Stavelot!

De abdij van Stavelot

De abdij van Stavelot werd opgericht in de zevende eeuw. Ze is vandaag een van de beroemdste gebouwen uit het erfgoed van Stavelot. De abdij is een ideale plek voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en biedt tal van activiteiten. Naast de boeiende rondleidingen en de archeologische opgravingen kunt u ook een bezoek brengen aan de drie musea met tal van tijdelijke tentoonstellingen in verschillende thema's.
 
Ga met vrienden of familie op ontdekking door het architecturale en historische erfgoed van Stavelot en breng een bezoek aan het mooiste racecircuit ter wereld ...

Het circuit van Spa-Francorchamps

Het legendarische circuit van Spa-Francorchamps is door vele amateur- en beroepscoureurs uitgeroepen tot het mooiste circuit ter wereld. Het ligt op minder dan 5 km van het hotel Le Petit Roannay.
Het circuit met een lengte van bijna 7 km valt bij rijders over de hele wereld erg in de smaak. Het is dan ook niet voor niets een van de meest legendarische circuits met een heuvelachtig parcours en snelle bochten.

Het hele jaar door worden er heel wat wedstrijden in Spa-Francorchamps georganiseerd: de Grand Prix Formule 1 van België maar ook de Spa Six Hours, de Spa Summer Classic, de FunCup en de beroemde 24 uur van Spa-Francorchamps. Binnenkort mag het circuit ook de Grand Prix MotoGP ontvangen.

De watervallen van Coo

Dit natuurwonder is ongetwijfeld de meest betoverende waterval van België. De watervallen zijn prachtig gelegen in een groene omgeving en laat u het hele jaar door van een grandioos schouwspel genieten..

Natuur en de Hoge Venen

Het natuurpark van de Hoge Venen ligt op ongeveer 20 km van hotel Le Petit Roannay. Het laat wandelaars en hikers van over de hele wereld genieten van adembenemende landschappen in de ongerepte natuur. Dit natuurreservaat, uniek in België en in Europa, neemt zijn bezoekers mee op een veilige wandeling over de vlonders en langs de bewegwijzerde paden.

Het landschap van de Hoge Venen verandert elk seizoen opnieuw om de bezoekers een prachtig schouwspel te geven.

Neem uw tijd voor een tocht door de inspirerende natuur en geniet van deze betoverende plek..

De stad en zijn folklore

Ga op ontdekking door Stavelot! Slenter over het plein of door de smalle straatjes eromheen en ontdek de leuke winkeltjes en restaurants ...
Last but not least is Stavelot ook bekend om zijn folklore. Denk maar aan de beroemde 'Laetare'-carnavalsoptocht!

Met het gezin, met twee of met vrienden

Stavelot en omgeving bieden hun bezoekers een uitgebreide waaier aan uiteenlopende activiteiten die u met het gezin, met twee of met vrienden kunt beleven.

Meer weten over Stavelot en omgeving:

www.tourismestavelot.be
www.spa-hautesfagnes.be

Schenk een ontsnappingsmoment met onze cadeaubonnen!

Neem contact met ons