Ontdek deze winter Stavelot en zijn omgeving

in

Plant u binnenkort een verblijf in ons hotel? Wilt u deze winter de stad Stavelot ontdekken en genieten van de schatten van deze prachtige streek? Laat u verleiden door de charme van de vredige winterlandschappen in de Ardennen, het rijke erfgoed en de cultuur van de streek, en onze legendarische folklore!

Wat is er mooier dan Stavelot en omgeving te ontdekken tijdens deze prachtige winterperiode? Maak prachtige wandelingen door de natuur in een geweldige winterse setting, fiets over de fietsroutes of maak een lange tocht over de uitgestippelde trailpaden, bezoek de omliggende stadjes, ontdek de lokale producten of breng een bezoek aan de abdij van Stavelot en haar tentoonstellingen, de watervallen van Coo of het kasteel van Reinhardstein. En niet te vergeten … de vele carnavals en de beroemde “Laetare”, die de bekende folklore van onze regio vormen!

Of u nu met z’n tweeën, met vrienden of met het gezin in onze streek verblijft, Stavelot en omgeving zitten boordevol leuke plaatsen en activiteiten om te ontdekken.

 

Een tocht door de Ardennen

Ons hotel is het startpunt voor vele fiets- of wandeltochten. In de omgeving kunt u genieten van lange wandelingen over aangeduide en afgebakende paden om tal van verschillende landschappen te ontdekken. Van het platteland tot de Hoge Venen, door velden, bossen, rivieren en watervallen, onze streek biedt u de mogelijkheid om in alle seizoenen een uitzonderlijke natuur te aanschouwen.

 

Voor cultuurliefhebbers

Ontdek het historische en architecturale erfgoed van Stavelot in een van de legendarische gebouwen van onze stad: de abdij van Stavelot. Met rondleidingen, archeologische opgravingen en musea is deze iconische abdij uit de 7e eeuw een echte must voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Naast de drie vaste musea (Museum van het circuit van Spa-Francorchamps – Historisch Museum van het Prinsdom Spa-Malmedy – Museum Guillaume Apollinaire), kunt u nog tot 19 mei 2024 een bezoek brengen aan de tentoonstelling “Martin Parr – Parrathon”.

> Meer informatie over de tentoonstelling ‘Martin Parr – Parrathon’

 

De folklore van Stavelot

Het favoriete seizoen van elke inwoner van Stavelot nadert met rasse schreden … De ideale periode om de legendarische folklore van onze streek te beleven … We hebben het uiteraard over het carnaval van Stavelot, beter bekend onder de naam “Laetare”.

Dit jaar vindt de 519e “Laetare de Stavelot” plaats op 9, 10 en 11 maart. Op het programma: drie dagen feest met 2.500 deelnemers die verkleed door de straten van Stavelot flaneren, confetti en de Blancs-Moussis. Mis deze kans niet om een authentieke en buitengewone folkloristische ervaring te beleven!

Wilt u tijdens het weekend van de “Laetare” in ons hotel verblijven? Wacht dan niet langer en boek nu uw verblijf!

Informatie & boeken bij onze receptie : +32 80 60 50 70 of via info@petit-roannay.be

 

Wat is er deze winter te doen in Stavelot?

Stavelot is een bruisende stad! Van concerten tot carnaval en andere festiviteiten, er is altijd wel een goede reden om de regio te bezoeken.

Hieronder vindt u enkele evenementen die deze winter in Stavelot op de agenda staan:

En dan hebben we het nog niet gehad over de vele culturele, sportieve en recreatieve activiteiten in de omliggende omgeving > Meer weten

 

Alles even vergeten in onze privéwellness

De winter is een geweldige tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Zet uw “cocooning”-modus aan en kom genieten van een moment van rust en sereniteit, alleen of met z’n tweeën, in de privéwellness van ons hotel.

Onze spa staat volledig in het teken van uw ontspanning, met een sauna, een hamam, een bubbelbad en een ontspannend waterbed.

Meer informatie is verkrijgbaar bij onze receptie: