Herfstuitstapje bij Petit Roannay in Stavelot

in

De herfst is een tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Met de komst van kou en regen is het essentieel om tijd voor jezelf te nemen, weg van de drukte van alledag. Wat zou u ervan zeggen om te profiteren van dit gouden seizoen, waarin de Ardennen gehuld zijn in warme, rustgevende kleuren, om te genieten van een ontspannend intermezzo in Le Petit Roannay?

Laat u betoveren door de zachtheid van de herfst en doe nieuwe energie op in een omgeving die welzijn en ontspanning combineert. Op het programma: ontspannende wandelingen door het kleurrijke landschap, fiets- of wandeltochten om de herfstlandschappen te bewonderen, of rustige momenten tijdens een wandeling door de smalle straatjes van Stavelot. Waarom laat je je niet verleiden tot een bezoek aan de abdij van Stavelot of profiteer van de bruisende activiteiten van Stavelot?

De herfst is ook de perfecte tijd om goed voor jezelf te zorgen. Of u nu met z’n tweeën, met vrienden of alleen in ons hotel verblijft, uw verblijf in Le Petit Roannay belooft een echte terugkeer naar uw wortels. Neem de tijd om te genieten van een moment van welzijn in een gezellige, warme sfeer.

Een tocht door de Ardennen

Ons hotel is het startpunt voor vele fiets- of wandeltochten. In de omgeving kunt u genieten van lange wandelingen over aangeduide en afgebakende paden om tal van verschillende landschappen te ontdekken. Van het platteland tot de Hoge Venen, door velden, bossen, rivieren en watervallen, onze streek biedt u de mogelijkheid om in alle seizoenen een uitzonderlijke natuur te aanschouwen.

 

Voor cultuurliefhebbers

Ontdek het historische en architecturale erfgoed van Stavelot in een van de legendarische gebouwen van onze stad: de abdij van Stavelot. Met rondleidingen, archeologische opgravingen en musea is deze iconische abdij uit de 7e eeuw een echte must voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Naast de drie vaste musea (Museum van het circuit van Spa-Francorchamps – Historisch Museum van het Prinsdom Spa-Malmedy – Museum Guillaume Apollinaire), kunt u nog tot 1 juni 2025 een bezoek brengen aan de tentoonstelling “De la Terre aux Étoiles”.

> Meer informatie over de tentoonstelling ‘De la Terre aux Étoiles’

discovery box stavelot

Wat is er deze herfst te doen in Stavelot?

Stavelot is een bruisende stad! Van concerten tot carnaval en andere festiviteiten, er is altijd wel een goede reden om de regio te bezoeken.

Hieronder vindt u enkele evenementen die deze herfst in Stavelot op de agenda staan:

En dan hebben we het nog niet gehad over de vele culturele, sportieve en recreatieve activiteiten in de omliggende omgeving > Meer weten

 

Alles even vergeten in onze privéwellness

Hebt u een zware winter achter de rug en wilt u profiteren van de komst van de zon om te ontspannen en tot rust te komen? Zet uw “cocooning”-modus aan en kom genieten van een moment van rust en sereniteit, alleen of met z’n tweeën, in de privéwellness van ons hotel.

Onze spa staat volledig in het teken van uw ontspanning, met een sauna, een hamam, een bubbelbad en een ontspannend waterbed.

Meer informatie is verkrijgbaar bij onze receptie: